martes, 21 de enero de 2020

SIMBOLOGIA DE LA CORONA D'ADVENT

La corona d'Advent és utilitzada degut  a la tradició cristiana que simbolitza el transcurs de les quatre setmanes de l'Advent. Consisteix en una corona de branques (generalment de pi o avet) amb quatre espelmes. Es começa el primer diumenge d'Advent, a més l'encesa d'una espelma pot acompanyar-se de la lectura de la Bíblia i oracions. Durant les tres setmanes s'encenen la resta de les espelmes fins que, en la setmana anterior al Nadal, les quatre espelmes estan enceses.
La tradició de l'Advent té orígens propis, fa dos mil anys. Aquesta s'utilitzaba per a poder ajudar els fidels, majoritàriament dedicats a l'agricultura, el calendari de l'església, a l'igual que el dels jueus, musulmans i pagans era estacional en aquells temps, combinant les dates assenyalades, celebracions i rituals amb les tasques pròpies dels seus creients.


Ver las imágenes de origen

Aquesta te una forma circular la qual significa que l'amor de Déu és infinit, el color verd de les fulles simbolitza l'esperança i la vida. A més, consta de 4 espelmes que s'encenen d'una en una durant els 4 diumenges d'Advent, tres de les espelmes acostumen a ser morades, aquest color simbolitza l'espera i la preparació, i la quarta espelama queda és de color rosat, és utilitzat en la missa de diumenge Gaudete (la tercera setmana d'Advent) que surt de la barreja de l'morat amb el blanc, per a indicar la proximitat de Nadal.

SIMBOLOGIA DE NADAL


Nadal, també conegut com Pasqua, és un dels festivals més importants en el cristianisme. Aquest dia commemora el naixement de Jesucrist a Betlem el 25 de desembre a la religió Catòlica, a esglésies anglicanes, comunitats protestants i la gran majoria de les esglésies ortodoxes.
Encara que la gent de tot el món sigui religiosa o no, celebren aquest dia com una reunió per compartir amb la família, així com per agrair la seva presència en les nostres vides. És per aquest motiu que les festes de Nadal s'han convertit en una tradició per a la majoria de les famílies, on a més de celebrar el naixement de Jesús, la família i la unió se celebren.



Ver las imágenes de origen


Com passa amb altres esdeveniments religiosos, les festes de Nadal sorgeixen en contextos allunyats del que s'hi atribueix actualment. Es diu que els antecedents del nadal cristià pot estar relacionat als  cicles del naixements de sol, això era típic de les cultures paganes vistes en algunes regions d'Europa.
En el primer antecedent de qui va inventar el Nadal trobem un culte pagà que es celebrava 21 de desembre, aquest dia no només marca la nit més llarga de l'any, sinó també l'inici del retorn solar. Segons la informació recopilada per experts, aquest esdeveniment pagà incloïa la intoxicació ritual i el sacrifici de diferents animals.



SIMBOLOGIA DEL PARE NOEL



L'origen de l'actual figura de Santa Claus es remunta a 1809, quan l'escriptor nord-americà Washington Irving va escriure la sàtira'història de Nova York', en la qual la figura d'un Sant Nicolau que deixa regals als nens als mitjons penjats per la xemeneia. Però va ser al 1823 quan el poeta Clement Clarke Moore va publicar un relat curt anomenat 'A Visit of Saint Nicholas', en el qual va reelaborar el personatge d'Irving. Però va ser el dibuixant de còmics suec Thomas Nast que va fer al 1863 la seva versió còmica llibre per al setmanari 'Harper's Weekly' titulat 'Merry Old Santa Claus'  publicat en 1881. Aquí és on, per primera vegada, s'explica l'aspecte físic del Santa Claus que tots coneixem: un ancià gras, el qual és una barreja de bisbe i gnome.


Ver las imágenes de origen

Una de les creencies més comuns és que el personatge de Santa Claus es dedica a repartirt regals en tal sol una nit a tots els nens del món, aquest ho fa amb ayuda dels seus cervols, i aconseguiex ficar-se a les cases ja que es fica per la xemeneia. Es diu que aquesta creença venia de Sant Nicolàs, aquest es dedicava a llençar monedes per les finestres de les diferents cases i quan estaven tancades les llençava per la xemeneia, al igual que el Pare Noel.




SIMBOLOGIA CAP D'ANY

Cap d'any és un afesta que es celebra desde fa molt anys, concretament fa més de quatre mil. Aquesta celebració es celebra arreu del món, encara que cada pais té formes diferent de celebrar-ho, per exemple a les Filipines les dondes acostumen a portar un vestit de lunars, a Dinamarca s'acostuma a trencar els plats contra la paret, a Italia es menjen llenties, a Brasil es celebra la costat del mar, aquestes son unes poques de les tantes tradicions que hi han. Però que s'acostuma a fer a Espanya?



Ver las imágenes de origen


Dons bé, la majoria de costums es fan per a tenir bona sort l'any vinent, com és el cas dels 12 raïms que representen els 12 mesos de l'any, es menjen un per cada campanada i representen els proposits que es volen superar l'any vinent, un altre costum es portar roba interior vermella ja que simbolitza la bona sort. A més un dels altres costums es fer una mena de foguera encara que no tot el món ho practica, on es llancen coses que els ha donat mala sort o anecdotes dolentes, per a que així l'any vinent no passi. 


SIMBOLOGIA REIS MAGS

Els Reis Mags tenen una història mil·lenària. Tot i que, com el Pare Noel, han sofert diferents transformacions al llarg del temps. De fet, els tres savis no eren sempre tres, encara que totes les versions es tornen al mateix fet: el naixement de Jesús de Natzaret. Els evangelistes mai van dir que es tractessin de reis, sinó que eren "mags", aquests provenien de països estrangers per retreç homenatge al nounat i donar-li regals simbòlics. No obstant això, com s'ha dit avans no se savia ni tan sols que hi haguéssin tres, encara que se suposa que hi havia tres regals rebuts: or , encens i mirra.


Ver las imágenes de origen


A més aquest tres treis Melchor, Gaspar i Baltasar tenen una famosa història que diu així:  Aquesta història tracta sobre tuns mags que volien adorar al nen Déu, es per això que després de que el messies va néixer, aquests mags van ser dirigits per una estrella al pessebre adequat.  No obstant això, abans que arribéssin al seu destí, van visitar el rei Herodes de Jerusalen i li van preguntar sobre el nen, els hi va dir que hauria d'haver nascut a Belén. No obstant això, el rei Herodes els va dir que quan tornessin li haurien de donar l'ubicació exacta d'on era el nen ja que ell volia adorar-lo. Però els mags no van caure en l'engany del rei, ja que se'ls va advertir de les intencions del rei, ja que pretenia assassinar-lo. Així que després de donar els regals al nen, encens, or i mirra, van tornar a les seves llars sense passar per Jerusalen. 









No hay comentarios:

Publicar un comentario